به گزارش مشرق، «ژوآن کول» کارشناس مسایل خاورمیانه در مقالهای نوشت ایران به 5 دلیل بهتر از اسراییل است.
وی در یادداشتی در سایت اختصاصی خود نوشت وی از معدود افرادیست که به ایران و اسرائیل سفر کرده است و هر دو جامعه را از نزدیک دیده است.
«کول» به قتل عام انگلیسها و روسها در اواخر قرن 19 میلادی و جریان احداث خطوط ریلی اشاره کرده است. وی همچنین به قتل عام ایرانیان به دست انگلیسها در جریان انقلاب مشروطه نیز اشارهای داشته و مینویسد این قتل عام برای جلوگیری از اعطای حق آزادی به ایرانیان بود.
نویسنده این مطلب همچنین حمایت انگلیسها از حکومت پهلوی را که وی «دیکتاتوری پهلوی» مینامد، یادآور شده و در ادامه نیز مداخله امریکا در سقوط دولت مصدق در جریان ملی شدن صنعت نفت ایران و به قدرت رساندن محمد رضا پهلوی را ذکر میکند.
در ادامه نویسنده این مطلب مینویسد، ایرانیها از این همه دخالت خارجیها در مسایل داخلی خود خسته شده و با برکناری شاه، حکومتی را بر مبنای ایدهئولوژی و فرهنگ ایرانی بویژه فرهنگ دینی پایه گذاری کردند.
نویسنده میافزاید ایران در تقابل با ناسیونالیسم اروپایی و امپریالیسم عمل کرد و این اقدام را همواره در تقابل با سیاستهای غربی ادامه داده است. وی در ادامه مدعی شد اسراییل نیز درتقابل با ناسیونالیسم اروپایی و امپریالیسم برخواست اما در ادامه همپیمان و متحد سیاستهای غربی شد.
ژوآن کول تفاوتهایی میان ایران و اسراییل را نام می برد که به طور شگفتانگیزی ایران را به اسراییل برتری میدهد. وی دلایل برتری ایران به اسراییل را در 5 دسته بیان کرده است.
1. ایران بمب هستهای ندارد و عضو معاهده انپیتی (معاهده عدم اشاعه هستهای) است و عکس آنچه همواره در رسانه های غربی و از زبان سیاسیون غربی علیه ایران گفته میشود، هیچ مدرکی دال بر این وجود ندارد که ایران برنامه فعال برای سلاح اتمی دارد؛ همچنین رهبری ایران ساخت، انباشت و استفاده از کلاهکهای هستهای را ممنوع اعلام کرده است. اما در نقطه مقابل، اسراییل از امضای معاهده انپیتی امتناع کرده و صدها کلاهک هستهای در اختیار دارد که به طور مخفیانه ساخته میشوند.
این کلاهکهای اسراییلی مخفیانه و از طریق اقدامات جاسوسی و قاچاق در آمریکا ساخته میشوند و سران اسراییل بارها به طور ضمنی یا تلویحی گفتند اسراییل آمادگی استفاده از این کلاهکهای هستهای را دارد. از سوی دیگر «آریل شارون» نخست وزیر سابق اسراییل به «جورج دبلیو بوش» رییس جمهور وقت آمریکا هشدار داد اگر صدام موشکهای بالستیک شیمیایی به سوی اسراییل ارسال کند، در پاسخ اسراییل بغداد را بمباران هستهای خواهد کرد.
2. ایران از سالهای دور هیچ حمله نظامی به هیچ نقطهای در جهان صورت نداده است، اما اسراییل در سالهای 1956، 1967 ، 1982 ، 2006، 2009 و 2014 آغازگر جنگ بوده است.
3. در دوره مدرن نیز ایران به سرزمینهای همسایگان تعدی نکرده و در سال 1359 هم عراق بود که تجاوز خونین علیه ایران انجام داد و درپی آن، ایران به مدت 8 سال درگیر جنگ شد. بعد از آنکه این تجاوزات به پایان رسید، ایران هرگز تلاشی برای مقابله به مثل و تجاوز به خاک عراق انجام نداد.
منشور سازمان ملل سال 1323 کشورها را از الحاق زمینهای کشورهای مجاور به خاک خودشان به سبب جنگ، منع کرده است. کاملا در تقابل این مصوبه، اسراییل با 4 میلیون فلسطینی بیخانمان مانند هر جمعیت بی خانمانی رفتار کرده است.
فکر نمیکنم در طول زندگی من هیچ یک از این فلسطینیها حق تابعیت در سرزمین خودش را دریافت کند؛ زندگی این فلسطینیها همچنان با تحقیر و استعمار و غصب شدن ادامه یافته است.
4. تمام ایرانیهایی که در این کشور زندگی میکنند اجازه دارند در انتخابات سراسری ایران شرکت کنند، حتی یهودیان ایرانی در مجلس حضور دارند. اما نقطه مقابل این، در اسراییل از میان 12 میلیون نفر جمعیت آن، 4 میلیون نفر هیچ حق رأیی در سیاستهای اسراییل که همان سیاستهای حاکم بر آنان است، ندارند.
5. دولت حسن روحانی سعی در تضعیف مذاکرات دولت اوباما ندارد، مذاکراتی که هدف آن تضمین دهد ایران نیروگاه برق هستهای دراختیار داشته باشد اما سلاح هستهای در اختیار نداشته باشد.