به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، مقامات آمریکایی یکی پس از دیگری و تحت تاثیر سردرگمی استراتژیک و تاکتیکی خود در قبال مدیریت داعش، از پیوند واقعی خود با تروریستهای تکفیری پرده بر می دارند. یکی از افرادی که اخیرا این سخنان را بر زبان رانده است، ژنرال وسلی کلارک است. این ژنرال 70 ساله آمریکایی، قبلا فرمانده ارشد نیروهای آمریکایی در ناتو محسوب می شد. از این رو وی در کل روحیه ای رئالیستی و جنگ طلبانه دارد. البته وسلی کلارک در دوران ریاست جمهوری بوش پسر به یکی از اصلی ترین منتقدان وی تبدیل شد. با این حال هنوز برخی از تحلیگران مسائل آمریکا وی را به جای یک دموکرات تمام عیار،فردی از جنس جمهوریخواهان سنتی (و لااقل فردی متحرک میان جمهوریخواهان سنتی و دموکراتها) می دانند. با این حال وجهه سیاسی وسلی کلارک در اینجا محلی ار اعراب واهمیت ندارد! آنچه در این برهه اهمیت دارد، پرده برداری وسلی کلارک از ارتباط ایالات متحده آمریکا و متحدان آن با داعش است.
کلارک در این خصوص سخنان گویایی بیان کرده است که محورهای اصلی آن عبارتست از:
-داعش با منابع مالی دوستان و متحدان ما شکل گرفت... چراکه وقتی شما کسانی را میخواهید که باید تا پای مرگ با حزبالله بجنگند، نمیتوانید اطلاعیه بدهید و بگویید بیائید در جنگ ثبت نام کنید، چون میخواهیم جهان را به مکانی بهتر تبدیل کنیم، بلکه شما میروید دنبال آدمهای متعصب، میروید دنبال بنیادگراهای مذهبی، چون آنها هستند که حاضرند با حزبالله مبارزه کنند."
اظهارات کلارک شباهت زیادی به اظهارات جو بایدن در خصوص حمایت متحدان آمریکا از داعش دارد. جو بایدن چندی پیش در این خصوص اعلام کرده بود:
" آنها ( متحدان آمریکا ) آنقدر مصمم به کنار زدن اسد و در اصل یک جنگ نیابتی شیعی-سنی بودند... که صدها میلیون دلار و دهها و صدها هزار تن تسلیحات را برای هر کسی که با اسد میجنگید، روانه کردند، بدون در نظر گرفتن اینکه افرادی که در حال دریافت این کمکها بودند، النصره، القاعده و عوامل افراطگرای جهادی بودند که از دیگر بخشهای جهان آمدهاند."
وجه اشتراک اظهارات جو بایدن و وسلی کلارک، سرزنش متحدان آمریکا توسط واشنگتن است! با این حال هر دوی این افراد هرگز از حمایتهای مستقیم آمریکا و غرب از داعش سخنی به میان نیاورده و نخواهند آورد! گویا ایالات متحده آمریکا از ابتدا مخالف تجهیز داعش توسط متحدان منطقه ای خود مانند ترکیه و عربستان و قطر بوده است! چندی پیش هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه سابق ایالات متحده آمریکا اذعان کرد که آمریکا و اتحادیه اروپا در سال 2013 میلادی گروه داعش را به وجود آورده و از اعلام تاسیس آن نیز استقبال کرده اند. به عبارت بهتر، با جمع میان اظهارات بایدن، وسلی کلارک و هیلاری کلینتون که هر سه طی ماههای اخیر صورت گرفته است نسبت به پیوند و تعلق خاطر گروههای تکفیری به آمریکا بیش از پیش آگاه می شویم.
در اظهارات وسلی کلارک نیز دقیقا به مانند اظهارات بایدن، نوعی کلافگی تاکتیکی در خصوص بازی فعلی متحدان آمریکا در قبال داعش مشاهده می شود. با این حال نه تنها وسلی کلارک، بلکه سایر مقامات نظامی و سیاسی آمریکایی نمی توانند سخنی در خصوص بازی دو سال گذشته خود با مهره داعش ، آن هم با همراهی متحدان منطقه ای خود سخنی به میان آورند! گذشته داعش و نقش ایالات متحده آمریکا در ایجاد آن و بازی مشترک واشنگتن و متحدان منطقه ای خود در تجهیز، تقویت و مدیریت داعش همچنان خط قرمزی پررنگ برای مقامات آمریکایی محسوب می شود.
اعتراف وسلی کلارک در عمل سومین اعتراف رسمی مقامات نظامی و سیاسی ایالات متحده آمریکا در خصوص حمایت از داعش و گروههای تکفیری محسوب می شود.واقعیت امر این است که اعترافات صورت گرفته از سوی هیلاری کلینتون، جو بایدن و وسلی کلارک نشان نوعی خودافشایی اجباری از سوی آنها تحت تاثیر وقایع منطقه محسوب می شود. ناکامی در مدریت گروههای تکفیری و عدم هماهنگی تاکتیکی واشنگتن با برخی متحدان منطقه ای خود در تنظیم ضرباهنگ پروسه " مدیریت گروههای تروریستی" سبب شده است تا آنها چنین اظهاراتی را بیان کنند. با این حال نباید فراموش کرد که استراتژی کلان نظامی آمریکا در خاورمیانه، همچنان " مدیریت داعش" می باشد نه " از بین بردن آن".
بدون شک جو بایدن، هیلاری کلینتون و وسلی کلارک و سایر مقامات سیاسی و نظامی آمریکا نسبت به این استراتژی پایبند هستند. در اثبات این موضوع همین بس که چنین اظهاراتی ( در خصوص تاسیس داعش توسط آمریکا و متحدانش) طی ماههای اخیر نمودی ویژه پیدا کرده است. به عبارت بهتر، در دو سال گذشته، مقامات آمریکایی نسبت به حمایت خود و متحدانشان از داعش و جنایاتی که توسط این گروه تکفیری-تروریستی در سوریه صورت می گرفت رضایتی مطلق داشتند. این رضایت مطلق هم اکنون به "نارضایتی نسبی" تبدیل شده است. هم اکنون بازی تاکتیکی حامیان منطقه ای و آتلانتیکی داعش در خاورمیانه با یکدیگر همخوانی ندارد. همین موضوع سبب ایجاد نوعی سردرگمی مزمن در پروسه هدایت و مدیریت تکفیری ها شده است. به نظر می رسد با تشدید سردرگمی تاکتیکی میان اعضای ائتلاف غربی ضد داعش (ائتلاف حامیان داعش علیه بخشی از تکفیری ها)، شاهد اعترافاتی از جنس اعتراف بزرگ وسلی کلارک در خصوص پیوند واشنگتن و تکفیری ها باشیم.